pondělí 5. července 2010

Jakub Džejkob Čížek a jeho propadáky

Nedalo mě to a znovu se ještě dnes vracím ke kontroverzní postavičce českého internetu a to Jakuba "Džejkoba" Čížeka.
Nevím zda ho každý zná, ale v kostce ho představím. Jedná se o rozmazleného fracka svýma rodiči tak, že si myslí, že může cokoliv a také mu cokoliv projde. Na internetu se objevil někdy v únoru roku 2000. V listo

padu roku 2007 se objevuje jako DzejkobServers.eu později jako D-servers.cz. Sám se schovává za svojí maminku Kateřinu Čížkovou na kterou je vše psané. Chudák máma.
Co je na Kateřinu Čížkovou vše napsané?
1) domény: d-servers.cz, pgw.cz, progamingworld.cz, cerpo.cz, faclan.cz, ktsojv.cz, offroad-praha.cz. Říkáte si jak jsme to zjistil? Jednoduše! Centrální registr českých domén NIC.cz má toto volně přístupné na svých stránkách. hodně Vám pomůže nástroj od lupa.cz na adrese http://nastroje.lupa.cz/whois/vysledek/?objname=FORPSI-29Q-S254218&mode=3
mám pohybnost o tom, že domény jako cerpo.cz, faclan.cz jsou opravdu jeho. To, že kontakt CZ.NIC: FORPSI-29Q-S254218 je paní Čížkové se dá ověřit na adrese http://www.nic.cz/whois/?c=FORPSI-29Q-S254218
2) je na ní psaný celé D-servers.cz - viz. http://d-servers.cz/?page=kontakt, kde naleznete IČ (identifikační číslo): 61018023, které bezesporu patří paní Kateřině Čížkové, viz. http://wwwinfo.mfcr.cz/cgi-bin/ares/ares_es.cgi?ico=61018023&xml=1
nejzajímavější na tomto je to, že paní Čížková má obory ve kterých může podnikat pouze tyto:

Klasifikace ekonomických činností - CZ-NACE

452000: Opravy a údržba motorových vozidel, kromě motocyklů

451000: Obchod s motorovými vozidly, kromě motocyklů

772000: Pronájem a leasing výrobků pro osobní potřebu a převážně pro domácnost

960000: Poskytování ostatních osobních služeb
vidíte tam někde, že by měla něco jako "620000: Činnosti v oblasti informačních technologií" nebo "Poskytování software, poradenství v oblasti informačních technologií, zpracování dat, hostingové a související činnosti a webové portály" nebo dokonce "Pronájem a půjčování věcí movitých" jak uvádějí na svých stránkách? viz. "D-Servers.cz poskytuje pouze pronájem a půjčování věcí movitých ( serverů ). Jaká koliv jiná služba se s námi nespojuje." Zajímalo by mě jak virtuální GameHosting server se dá půjčovat a jak je k tomu ještě movitý? :-) poměrně zajímavé informace.
Dále mě zaujalo to, že vše je psané na paní Čížkovou a ta má v RŽP (Registr živnostenského podnikání) uvedeno následující:
Statistické údaje:

institucionální sektor: 14200 - Ostatní osoby samostatně výdělečně činné

velikostní kat. dle počtu zam.: Bez zaměstnanců
Jak tedy může paní Čížková zaměstnávat svého syna Jakuba Čížka a dokonce další osoby, které sami uvádějí na svém webu? viz.
Dále se podílejí:
Manager : Jakub Čížek
Technik: Michal Halajčík
Programator: Jaroslav Pavlata
Admin CSS: Martin Výborný"
viz. http://wwwinfo.mfcr.cz/cgi-bin/ares/darv_res.cgi?ico=61018023&jazyk=cz&xml=1
Adresa pana Čížka a jeho maminky Kateřiny je veřejný a nikoliv soukromý údaj a tak jí zde bez obav zveřejním:
Kateřina Čížková
Pod dálnicí 1237/9
141 00 Praha 4
IČ: 61018023
Jakub Čížek
Pod dálnicí 1237/9
141 00 Praha 4
Proč se pan Jakub Čížek, dnes již dospělý muž stále schovává za sukni své maminky? Proč? na to nám bohužel nebyl schopen odpovědět a poslal nás kamsi. Viz. níže. Jaký je Váš názor?
Přehmaty a sliby Jakuba Čížka známého jako Džejkob:
1) ProgamingWorld (dále PGW)
neboli také "ProgamingWorld aneb mnoho povyku pro nic" či "ProgamingWorld kam se poděl on a jeho plány?" takovéto názvy článků můžeme vídat na českých webech, které o tomto nezdařeném projektu píší. Dovolím si zde citaci z článku pana Martina \\\\\\\\\\\\\\\'O-Neilla\\\\\\\\\\\\\\\' Hrušky a to "Měl to být začátek revoluce. Měl to být projekt, který všechno zachrání. Měla to být konkurence pro všechny současné herně-zpravodajské servery. Mělo to být něco nevídaného. Takovými slovy vždy začínal každý článek o projektu, který se nazývá ProgamingWorld a jehož hlavním představitelem je mnoha lidem velice známá postavička, tedy Jakub "Dzejkob" Čížek."
Ano je tomu tak! Projekt pana Čížka pod názvem PGW je opět dalším fiaskem! Jak se můžete podívat na adresu http://progamingworld.cz/ uvidíte logo PGW a již cca 6 měsíční hlášku, že web je pozastaven! Mě se ovšem podařil hasarský kousek a to pomocí strýčka Google najít a dopátrat aktuální podobu PGW a také plánovanou podobu. Aktuální je dostupná na adrese přímo PGW http://progamingworld.cz/index.php kde toho na vidění moc není! V případě, že by pan Čížek vše smazal pořídil jsem pár screenshotů na konci článku.
Další skvost, který vystihuje vše okolo PGW se můžete dočíst na adresách:
http://www.playzone.cz/blog/o-neill/progamingworld-aneb-mnoho-povyku-pro-nic
http://www.esuba.eu/index.php?lang=cz&filter=&action=clanek&id=4223&page_mode=
doporučuji přečíst vše a do konce.
Slibovaný start byl po několikáté posunut a nakonec slíben na 1.1.2010 a kde nic tu nic.
Podařilo se mě získat vyjádření samotného Jakuba Čížka alias Džejkob:
Džejkob ‎(15:32):

PGW melo zacit zacatkem skolniho roku. to bylo nevydarene kvuli nepslneni vytvoreni webu... Spol. nam nedokazal dodelat RS. to jsme posunuli na zacatek noveho roku... ofiko zpusteni ma byt zacatkem ledna. vse bude psane na webu behem nekolika dnu.


GameHosting.bloguje ‎(15:35):

dale by me zajimalo, proc se nazivas spolecnost? "Společnost ProgamingWorld zařídila místnost v restauraci"


Džejkob ‎(15:35):

kdyžat už s.r.o


GameHosting.bloguje ‎(15:36):

mohu tedy poprosit o vase IC?


Džejkob ‎(15:36):

bohužel,


GameHosting.bloguje ‎(15:36):

to neni nic tajneho je to vec verejna


Džejkob ‎(15:39):

Mám spousty práce. Vaše votravování beru za ztrátu času. Máte li zájem o nějaký rozhovor. Nebráním se po telefonu vyvrátit vaše očekávání.
Výsledek z rozhovoru je ten, že pan Čížek uvádí, že založil společnost s ručením omezeným (s.r.o.). Bohužel moje ověření dle veřejného registru právnických osob jsem nic takového nenašel. Ani pod jeho jménem, ani pod jménem maminky ani pod PGW jménem. Takže opět je vidět, že LŽE A PODVÁDÍ!
Jaký je Váš názor na Jakuba Čížka alias Džejkob?
Slíbené screenshoty na konec:
celé album k dispozici na adrese http://img214.imageshack.us/g/ivnostenskrejstkdetailn.png/




















4 komentáře:

  1. Ano, plně souhlasím s tímto článkem!

    OdpovědětVymazat
  2. krása :) konečně na nej došlo!

    OdpovědětVymazat
  3. Poprosím autora tohto článku, webu(ak sa to tak dá nazvať) nech sem napíše svoje meno a priezvisko, ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  4. TO Anonymní:
    Ahoj, svoje jméno ti klidně řeknu. Jmenuji se Dawe Scotty a ty?

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány!