čtvrtek 1. července 2010

D-servers.cz v pravé kráse!

Možná se ptáte proč zrovna si beru na paškál první d-servers.cz? Je to jednoduché! Na stránce této "společnost" je snad nejvíce lživých a naprosto paradoxních informací! Nechoďme kolem toho a pojďme se podívat hned na ty informace.
Lživé a naprosto paradoxní informace - níže
1) Přímo na homepage je uvedeno, že mají 4 HW fyzické servery. Tato informace je naprosto zavádějící a lživá! Hned svoje mínění osvětlím a dám Vám návod jak si to můžete sami ověřit!
a) vlevo nahoře jsou uvedeny v položce Naše kvalita odkazy na Server #1 - Server #4. Odkazy vedou na následující URL:
http://statistiky.monitoring-serveru.cz/747292
http://statistiky.monitoring-serveru.cz/1032262
http://statistiky.monitoring-serveru.cz/997566
http://statistiky.monitoring-serveru.cz/1144469
Homepage d-servers Monitoring 1 Monitoring 2
 Monitoring 3 Monitoring 4
Jistě si na těchto adresách všimnete něco stejného, kromě toho, že je to stejný monitorovací nástroj. Nevidíte? Podívejte se pozorně na měřenou adresu v položce URL adresa. Naleznete na všech odkazů stejnou a to http://www.truhlari-vrsovice.net. Říkáte si co je na tom divného? Je to jednoduché! Znamená to, že d-servers.cz měří jednu a tutéž adresu (neboli server). Takže místo 4 se tedy vyklubalo nakonec pouze 1 server! Ale POZOR to není vše! Na uveden adrese je napsáno, že adresa je zablokována a že je hostována na serverech FORPSI! Můžeme si to dle známého nástroje traceroute, který můžete například použít na adrese www.ping.eu zjistíme, že doména je OPRAVDU hostována na serverech forpsi. Níže uvádím důkaz. Má tedy d-servers tedy nějaké servery? Ano, mají jeden a to virtuální. Zjistíte to tak, když si zkusíte traceroute na doménu d-servers.cz zjistíme, že ukazuje na IP: 89.185.235.159 s reverzním názvem 89-185-235-159.static.masterinter.net. Dle důvěrných informací jsem zjistil, že se jedná pouze o virtuální server. Omlouvám se, že moje screenshoty mají cenzuru.
Závěrem chci jen říct, že d-servers.cz i před to, že uvádí, že mají 4 HW Servery nemají žádný! Protože virtuální server já nepočítám za plnohodnotný HW server!
Traceroute Traceroute 2

2) Další naprosto zajímavou věcí je neskutečné množství chyb a překlepů na stránce což není zrovna profesionální přístup! Dále se podívejte na absolutně paradoxní zprávy o chybách serverů. V případě kdyby tyto novinky smazali jsem pořídil několik screenshotů na konci článku.
a) Všechny novinky, které publikuje pro nás neznámí "Admin" je pan Jakub Číže, syn paní Kateřiny Čížkové, za kterou se schovává a vydává faktury.
b) začnu novinkou publikovanou pod názvem "Přesun herních serverů." ze dne 20.11.2008. V této novince má hned v první větě 2 chyby: "Dne 20.11.2008 a 21.11.2008 bude probýhat přesun některých sevrerů." ve slově "probáhat", kterým myslí asi probíhat a dále slovo "sevrerů" - asi serverů.
c) v další novince, která nese název "Hledáme programátory !", ze dne 24.11.2008. Má přibližně 5 chyb a dále zesměšňuje své budoucí či aktuální zákazníky větou: "O děti do 15 let nemáme žádný zájem. Prosíme nepište žádosti !"
d) V další novince pod názvem "Přemístění.", ze dne 25.11.2008. Uvádí "Server s IP 89.185.235.82 měl chvilkový neočékávaný výpadek, za něj se omlouváme. Bylo to špatném nastavením firewallu." zajímavé, že společnost s několikaletou zkušeností, jak uvádí hned v headeru svého webu nemá či neumí za tolik let nastavit blbý firewall na serveru :-D
e) v novince s názevem "Zrušení balíčků", ze dne 6.2.2009. uvídí, že balíčky služeb budou opět zveřejněny. Ale dnes je 1.1.2010 tedy skoro 2 roky po této novince a balíčky služeb žádné na webu nejsou :-D
f) Opravdu dobré pousmání je hned v další novince a to s názvem "TeamSpeak 2 SERVER" ze dne 12.2.2009, kde uvádějí, že společnost spravující licelci pro TeamSpeak 2 jim blokla servery. Není divu, když také žádnou licenci nevlastní. Viz. http://sales.tritoncia.com/hosters.php?l=36 kde uvidíte, že licenci pro provoz TS2 serverů mají v současné době pouze 3 české společnosti.
g) ovšem nejvtipnější novinkou je novinka ze dne 16.5.2009 pod názvem "Výpadek 16.5.2009", kterou musím zde z části citovat:

Dnes až do zítřejšich hodin bude server vypnut až do příjezdu admina.
Proto se velice omlouváme všem, co mají servery na serveru 1. 
Výpadek bude vynahrazen dvěmi dny. 
Došlo k přehřívání serveru a v 21:00 - 23:00 bude provedena výměna chlazení. Od půl noci by měl server plně fungovat.
"Dnes až do zítřejšich hodin bude server vypnut až do příjezdu admina.Proto se velice omlouváme všem, co mají servery na serveru 1. Výpadek bude vynahrazen dvěmi dny.
Došlo k přehřívání serveru a v 21:00 - 23:00 bude provedena výměna chlazení. Od půl noci by měl server plně fungovat."
zajímavost na této novince je hned několik: nemají na webu uvedeno, že mají technickou podporu NONSTOP? neboli 24/7? proč musí být tedy server vypnut až do příjezdu admina? protože admin, pan Čížek byl na táboře :-D, další zajímavost je, že server se přehříval. to je známka toho, že nemají profesionálně vyřešené server a že se nejedná o server 1U, případně mají zázemí někde kde to neumí řešit.
g) v další novince ze dne 27.5.2009 která nese název "Častý výpadek serveru 1" - opět "server č. 1" - žeby zase problém s teplotou? Nikoliv! tentokrát to byla závada dle informací "velice skrytá" - "Na základní desce nebyl řádně připevněn kabel od zdroje". Pardon, ale již nyní se chytám za břicho smíchy!! Admin není dle informací v novince neustále v serverovně což není profesionální přístup! a Dále je vidět, že cesta do serverovny trvá p. Čížkoví více jak hodinu a půl! to jsou panečku ale služby!!!
h) v další novince ze dne 12.6.2009 s názvem "Off-Line Technická podpora" je zajímavé to, že i když nabízejí nonstop podporu bude jejich podpora celé dva dny mimo provoz! co když zase vypadne kabel v serveru? co naplat! zákaznici si počkají!
i) novinku s názevm "Neočekávaný výpadek serveru 3!" ze dne 23.6.2009 snad není třeba ani komentovat. p. Čížek by se měl naučit hlavně česky :-D
j) novinka ze dne 16.12.2009, pod stejnojmeným názvem zase sděluje, že mají místo aplikace u d-servers "palikace" :-D

takto bych mohl pokračovat i na zbytku webu! ale bohužel již se směji tolik, že nemůžu pokračovat! Stále si myslíte, že se jedná o profesionální přístup? Já již ne! Prosím, jaký máte názor vy?

Příště se těšte na další takovouto "společnost"

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us 
   

1 komentář:

Komentáře jsou moderovány!